Waarom beroep doen op Legal Interim Managers?

Waarom beroep doen op Legal Interim Managers?

Waarom beroep doen op Legal Interim Managers?
#Strategic hiring

8 Redenen om beroep te doen op Legal Interim Managers

KMO’s staan vaak voor specifieke en/of acute juridische uitdagingen die niche expertise vereisen, maar niet noodzakelijk op permanente basis.
Het inzetten van een Legal Interim Manger als oplossing, wordt al te dikwijls nog over het hoofd gezien.

Hier zijn 8 redenen waarom dit wél een slimme zet kan zijn voor jouw KMO of juridisch departement:

  1. Onmiddellijk inzetbaar: Bij onverwachte juridische problemen, gaat Steve Skills onmiddellijk op zoek naar beschikbare Legal Interim Managers met de juiste expertise.
  2. Juiste expertise: Legal Interim Managers hebben vaak jarenlange ervaring en/of niche knowhow en kunnen onmiddellijk ingrijpen, waardoor juridische vraagstukken snel worden aangepakt en opgelost.
  3. Projectgericht: Legal Interim Managers beheren specifieke projecten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over doorlopende werkzaamheden.
IMG_5889
  1. Flexibiliteit: Als de juridische behoeften van je KMO fluctueren, kun je gemakkelijk de inzet van een Legal Interim Manager aanpassen, zonder langdurige verplichtingen.
  2. Up-to-date kennis: Freelance juridische professionals blijven op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en hebben een ruime expertise dankzij de verschillende opdrachten.
  3. Objectiviteit: Als tijdelijke externe juridische kracht, hebben Legal Interim Managers een objectieve blik op de zaken van de organisatie en kunnen ze snel en efficiënt problemen identificeren en oplossen.
  1. Tijds- en energiebesparing: Door het uitbesteden van juridische zaken aan een Legal Interim Manager, kunnen jouw interne teams zich concentreren op hun kernactiviteiten. Wat niet enkel resulteert in meer focus maar ook minder stress.
  1. Kosten efficiënt: Een Legal Interim Manager is flexibel inzetbaar, wat betekent dat je als bedrijf enkel betaalt voor de tijd en expertise die je nodig hebt. Dit elimineert de kosten van een fulltime jurist en bijbehorende voordelen.
Benieuwd hoe het aanwerven van een Legal Interim Manager een strategische zet kan zijn voor jouw KMO?

Neem dan contact op met ons