Doorzoek de website...

Voormalig advocaat Emilie Essers aan het woord.

Voormalig advocaat Emilie Essers aan het woord.

Voormalig advocaat Emilie Essers aan het woord.

Emilie Essers, Legal Recruitment Consultant voor de advocatuur bij Steve Skills:

“Je blijft geen 5 jaar advocaat in hetzelfde kantoor als je je job niet goed doet. Ik denk dat er heel veel verschillende soorten advocaten zijn. De ene is meer gefocust op het juridisch-technische en kan dan doorgroeien naar knowledge lawyer. Iemand anders is sterk in zijn/haar domein, maar ok commercieel ingesteld, doet aan business development en kan sneller doorgroeien naar een partner traject.

thumbnail image0

Maar het is niet omdat je een goede advocaat bent, dat je graag advocaat bent. Net zozeer: niet elke cum laude student is een goede advocaat. Het is niet omdat je een goede jurist bent, dat je een goede advocaat bent. Het is niet omdat je een slechte advocaat bent, dat je een slechte jurist bent.  Op het einde van de rit is de vraag: waar haal ik energie uit? Ik geloof dat een basis in de advocatuur, minstens de baliestage, heel waardevol is, gelet op de skills die je meekrijgt: soft skills, ondernemingszin, communiceren met cliënten, communiceren met tegenpartijen, … en je ontwikkelt uiteraard ook je juridische skills enorm. Maar dan kom je op een punt: haal ik daar energie uit? 

 

In het vak van juridische rekrutering heb ik het beste van beide werelden gevonden: ik ben altijd geboeid geweest door de juridische wereld, ik heb graag rechten gestudeerd, ik ben graag advocaat geweest. Maar ik miste er iets in: namelijk het commerciële, het contact met de mensen, impact kunnen hebben. Dat vind ik hier allemaal in terug.

Ik zou zeggen: heb je interesse? Bel mij, kom luisteren en draai een dag mee tijdens een shadow day. Je leert het team kennen, krijgt een behind-the-scenes helicopter view over wat we doen. Daarna weet je: dit is het wel of niet. En zoals Bernard van Steenberge zegt: when there is doubt, there is no doubt. Dus duidelijk! Is het dat niet: dan hebben we elkaar leren kennen. Is het dat wel: fasten seatbelts & welcome aboard!”