Doorzoek de website...

On-demand permanente vorming ‘Clear Legal Writing’

On-demand permanente vorming ‘Clear Legal Writing’

On-demand permanente vorming ‘Clear Legal Writing’

“Gewoon” advocaat zijn, is niet meer voldoende

‘Advocaten verwarren formele, oubollige communicatie nog te vaak met professionele uitstraling of met beleefdheid. Toch is het net de kunst om juist, helder en schermvriendelijk te adviseren’ zegt Gonnie Put, zaakvoerder, Bureau klare Taal, ‘zodat de content ook vlot digitaal gedeeld en gelezen kan worden.’

Masterclass-clear-legal-writing-steves-skill-ovb-punten-800

Advocaten hebben een eigen taaltje ontwikkelt, het ‘Advocatees’. Een traditionele schrijfstijl met té lange zinnen, vol formele woorden, anarchismen en logge voorzetseluitdrukkingen. Het is tijd om hiervan af te kicken en te gaan voor een vlotte zakelijke dialoogstijl waarin meer “mens” in de communicatie naar de cliënt mag gestopt worden.

‘Bovendien moeten advocaten vandaag vele ballen tegelijk in de lucht houden. En dat allemaal in een wereld waarin digitale communicatie de overhand neemt. Dit vereist communicatie skills die het louter juridische overstijgen’, zegt Gonnie Put.

Experte Gonnie Put is juriste én taalexpert in zakelijke communicatie

Gonnie Put, juriste van opleiding, werkte als report/redacteur bij de VRT en is nu taalexpert zakelijke communicatie én oprichter van Bureau Klare Taal. Ze doceerde vijf jaar lang het praktijkcollege ‘Juridisch schrijven’ aan de rechtenstudenten van de KU Leuven. Ze is dan ook expert ter zake om een heldere en bondige uiteenzetting te geven om van een traditionele naar een juridisch precies, vlotte zakelijke schrijfstijl te gaan.

Geaccrediteerde masterclass door Orde van Vlaamse Balies (OVB): 2 uur/2 punten

Juriste én communicatiedeskundige, Gonnie Put, neemt u gedurende twee uur mee in een helder een bondige uiteenzetting mét praktijkoefeningen om juridisch precies, bondig en digitaal te communiceren.

De masterclass on demand ‘Clear Legal Writing voor advocaten’ duurt 2 uur en biedt naast video lesmateriaal ook een cursus vol tips over actuele schrijfvaardigheden die onmiddellijk toepasbaar zijn. B Mooi meegenomen is dat deze permanente vorming erkend werd door de Orde van Vlaamse Balies met 2 punten.

Meld u nu aan

Belangstelling voor de masterclass on demand ‘Clear Legal Writing’