Doorzoek de website...

Wat is het “nut” van een advocaat? 

Wat is het “nut” van een advocaat? 

Wat is het “nut” van een advocaat? 

Toegevoegde waarde

U kent uiteraard het antwoord en vindt dit allicht een bizarre vraag. Ook wij als gespecialiseerde legal recruitment consultants krijgen weleens te maken met een dergelijke opmerking. Wat is het “nut” van een externe niche recruitment partner? De bedenkingen variëren en liggen in de volgende lijn: “Het is toch wel een heel kostelijke service om ‘een paar CV’s’ voor te stellen, niet? “ tot  “Wat kunnen jullie voor mij en mijn carrière traject betekenen? Ik weet wat ik wil en ik heb zelf een uitgebreid kwalitatief netwerk.” Kortom: wat is onze toegevoegde waarde?

Carrière-advocaat

Voor beide partijen – in het jargon “kandidaat” en “cliënt” – geldt hetzelfde antwoord: Steve Skills behartigt in de eerste plaats uw professionele belangen, adviseert en begeleidt u in uw loopbaan of in de versterking van uw team. Wij zijn als het ware de advocaat van uw carrière of uw team. Dit houdt onder meer in: doorlichting van drivers en carrière traject, salaris benchmarking, insider jobmarket and network information, aanbieden van legal interim management opportuniteiten en concreet invullen en begeleiden van een carrière switch. Daarnaast zorgen wij voor de versterking van uw team, nemen we uw employer én persoonlijke branding onder de loep en ontleden we hoe u als kantoor talent kan aantrekken en – nog belangrijker- behouden.

Juist

Net zoals ook in uw vak, is de kwaliteit van onze legal talent consultants als contactpersoon onderscheidend en zelfs beslissend. Hoe garanderen we dit? We focussen op drie pijlers: academische achtergrond, continuous in-depth training en tot slot: attitude. Elkeen van onze legal talent consultants behaalde minimum een Master in de Rechten, is uw ex-confrater of heeft een eerste of rijpere expertise opgebouwd in een veeleisende werkomgeving. De métier van werving & selectie is een technisch vak. Het is een analytische functie, waar door middel van het stellen van de juiste vragen, alsook het continu aftoetsen en valideren, twee partijen samengebracht worden.

De ambitie is –afhankelijk van het type contract- om een korte of lange termijn relatie aan te gaan met als gemeenschappelijk doel: wederzijdse toegevoegde waarde leveren. Naast een inhoudelijke kwaliteitscheck en diepgaande recurrente analyse van drivers en motivatie, vereist ons vak uitstekende communicatie, negotiatie en leadership skills van onze consultants om te komen tot “the right lawyer, in the right team of the right law firm”.

Attitude

Tot slot komen we tot het onderscheidend vermogen: attitude. We hebben dit verwoord en vast gebeiteld in onze missie en drie kernwaarden. “Boosting Professional Energy”, daar doen we het voor. Een team met ‘goesting’ – om een mooi Vlaams woord te gebruiken – verzet immers bergen en creëert toegevoegde waarde op alle niveaus. Elkeen van ons ademt onze drie bedrijfswaarden uit: nieuwsgierigheid, ambitie en generositeit. Het is de rode draad tussen de sterke persoonlijkheden van ons team en vat eveneens onze service samen.

Continious legal learning met Juriwise

Voor elke stap in uw carrière is het essentieel om te blijven leren en uw vaardigheden te verfijnen. Aangezien ‘nieuwsgierigheid’ één van de kernwaarden van ons bedrijf is, stellen we u graag onze continious legal learning content partner voor: Juriwise. Met een dienst vergelijkbaar met een Netflix-abonnement voor juridische e-learning, krijgt u toegang tot een uitgebreid aanbod van geaccrediteerde cursussen in diverse rechtsgebieden voor verdieping, opfrissing of het verkrijgen van nieuwe inzichten als ook niet-juridische trainingen.